Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

echo.3

2. 5. 2010 17:35
Jednoduse, kratce a vystizne

Ode me karma!

:-)

0 0
možnosti

venenum

27. 4. 2010 11:20
přečtěte si

O zkušenostech s výukou psaní v Británii:

http://www.rodina.cz/1/nazor13186623.htm 8-o

0 0
možnosti

venenum

27. 4. 2010 11:22
Re: přečtěte si

Ještě jeden příspěvek - tentokrát o psaní ve Švédsku:

http://www.grafologickakomora.cz/diskuze/viewtopic.php?f=3&t=8

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

27. 4. 2010 10:56
děkuji za diskusi pavlovi99

i mě deformovaného jedince, který vidí svět očima "optimalizace výkonu", někteří diskutujíci hlavu. ;-D Asi to nebude taková ftákovina, jak se mi jevilo. :-):-)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

27. 4. 2010 10:57
Re: děkuji za diskusi pavlovi99

"napravili hlavu" .......sem tu větu "přeoptimalizoval";-D

0 0
možnosti

banned star

26. 4. 2010 22:34
Nedávno jsem dělala zkoušku z překládání

při které nebyly povolené žádné elektronické pomůcky, jenom tužka, papír a slovníky. Nevěřili byste, kolik lidí mělo problém psát rukou a vyhledávat ve slovníku. Tady o tom píšu http://kulhankova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=134772 

0 0
možnosti

Wendolene.

26. 4. 2010 17:34
Vsichni ti, co se chteji opicit po zahranici,

at se laskave nejdriv do toho zahranici podivaji. Proc opoustet neco, co nam dava neco navic ? Psaci pismo rozviji vice jemnou motoriku a deti , ktere uzivaji psaci, si nepletou pri uceni cteni pismena d a b, nebot je asociuji s psanou podobou, ktera se narozdil od tiskacich lisi. Take je psaci vhodnejsi pro deti , ktere maji poruchy uceni ( dys..). V zahranici se nekde uci psat psacim, nekde ne, vzdelanejsi clovek nema problem precist psaci. Tiskaci vede k slevani pismenek a neudrzovani pismenek na lince ,neni to jednim tahem, zdrzuje to pri psani u prvnaka, netrenuje psani tak jako psaci, protoze tam neni tolik discipliny. Psaci je dril , ale kdyz se to clovek nauci, je to vyhoda. To, ze pozdeji nekteri prejdou na jine formy psaciho ci tiskaciho , je jenom rozvoj osobnosti.

Na lidech, kteri maji prumerne vzdelani a nemeli psaci, lze videt, ze na tom slavne nejsou, nepisou hezky, pletou si velka a mala pismena. Ale co, hlavne ze Cesi opet utraceji penize, ktere nemaji..

0 0
možnosti

markyz.Gero

26. 4. 2010 18:09
Re: Vsichni ti, co se chteji opicit po zahranici,

a v čem ta výhoda spočívá?

0 0
možnosti

markyz.Gero

26. 4. 2010 17:34
marně hledám

nějakou spojitost mezi novým písmem a všeobecnou vzdělaností, patrně to měl být oslí můstek

0 0
možnosti

Wendolene.

26. 4. 2010 17:37
Re: marně hledám

opousteni vyuky psaciho vede k dalsimu zjednodusovani, dalsimu tenceni se ucebnic a snahy ucitelu...nezapomente, cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly..A umysl mela jiste graficka, ktera pismo navrhla, dobry...A ted budou skoly opet platit navic, aby si mohly poridit uzasne pismo, ktere je cool a ktere je vycarovane odnekud z pochybneho zdroje a s argumenty, ze v USA a UK se nikdo psat psacim neuci ( coz neni pravda) a ze deti nemuseji tolik pracovat ...Vitejte v Kocourkove.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

26. 4. 2010 15:05
ano jste staromódní....

...argument "vždycky to tak bylo, tak nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být i nadále" je přesně jeden z důvodů, proč je úroveň školství tam, kde je.

Píšete...."....a neumí je aplikovat" .....což je přesně důvod k vyhození nesmyslů a "historických souvislostí" (tj. vaty, aby toho učitele předmětu nabreptali dost na celý ročník) ve prospěch schopnosti aplikovat a uvažovat. Škoda je, že právě u těchto "konzervativních učitelů" mi chybí jak schopnost uvažovat, tak schopnost aplikovat.....:-)

0 0
možnosti

pavel 99

26. 4. 2010 17:12
Re: ano jste staromódní....

omyl. Školství je tam kde je díky metodě - nešlo mi to,. tak to zruším, je to stejně k ničemu. Proto děti neumí aplikovat, neboť nemají co.

0 0
možnosti

divilek

26. 4. 2010 8:47
Nebojte se, pro renesančního člověka...

... je život jedná velká prdel :-). Skutečnost je asi taková, že opravdu asi jen málo lidí píše po škole psacím písmem. Dá se diskutovat, zda dětem ublíží psát 2 roky psací klikyháky nebo ne. Ale už za socialismu jsme jako žáci považovali za dementní učitele, kteří nám dali horší známku ze slohu jen proto, že písmo nebylo dost hezké. Život opravdu není o krásném písmu. Na druhou stranu - na rozdíl od školy už si v něm píše každý jak chce. Kvalita učitelů jistě souvisí s penězi, ti chytřejší si umějí vydělat jinde a s menší námahou.

0 0
možnosti

pavel 99

26. 4. 2010 8:40
Bohužel je to tak

mám pocit, že kdokoli se dostane na "rozhodující pozice" v rezortu školství, snaží se vypořádat vlastní mindráky. Nešla mi matematika, postupně ji "zrušíme"  - pro začátek nebude povinná u maturity, časem...... Nešel mi "krasopis", zrušíme celé písmo. Nešly mi "i/y" ve "shodě", zrušit.......

0 0
možnosti

zdeseny obcan

26. 4. 2010 9:44
Re: Bohužel je to tak

Matematiku (nebo spis matematicky zpusob uvazovani) budete v zivote zarucene potrebovat. Krasopis ne. Klidne se muze ucit svabach nebo treba egyptske hieroglyfy, vyjde to nastejno.

0 0
možnosti

captain cook

26. 4. 2010 7:13
psaci pismo neni krasopis

ten byl zruseny jako skolni predmet nekdy za 1.republiky.

Psaci pismo bylo nadale zjednodusene nekdy v padestaych letech a zadne stinovani nebo zbytecne kudrlinky se nikdo neucil. Nadavani na "cas straveny treninkem smycek" je pouze neinformovanost one damy, ktera prisla s navrhem prejit na typ tiskaciho pisma.

Deti v prvni tride, kde se tyhle smycky a klicky delaji, zacinaji skolu ve veku, kdy nemaji plne rozvinutou koordinaci tela, tim mene mensich a presnejsich pohybu koncetin. Prave jako telesna vychova je uci koordinaci ruznych casti tela, tak psani ruznych smycek a klicek je dulezita pri rozvoji koordinaci jemnych pohybu ruky. Kdyz se to vynecha, trva to o to dele a nektere deti se to nikdy poradne nenauci.

At se deti nadale uci smycky a klicky, at rozvijeji svouji koordinaci a kdyz jsou starsi, at si rozhodnou samy jak budou psat!

0 0
možnosti

akki

26. 4. 2010 9:03
Re: psaci pismo neni krasopis

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1901x
Studentka lékařské fakulty.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám