Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

23. 4. 2010 22:54
Nemluvte za nás.

I když musím všem kritikům poděkovat - jinak bych se na klip nepodíval.

Proč se mám zlobit na zrcadlo?  Je dobře, když se těm z nás, kteří si to nechtějí uvědomit připomene, že paměť (nejen starců - zcela obecně) je selektivní. A že s tím při svém rozhodování máme počítat. Jsem rád, že konečně někdo mladý řekl nahlas (a hlavně dost provokativně) že se mu nelíbí, když prožíráme jeho budoucnost.

Nevím, proč bych o problému neměl s dětmi a staršími vnuky hovořit. A nevím, proč by nemohli obdobné argumenty použít. Některé vyvrátím, některé vezmu alespoň na vědomí.  Není Bohem prezident, nejsou Bohy politici, nejsme Bohy ani my, senioři. Přetaňte už některé jednotlivce či skupiny zbožňovat.

Osobně jsem přesvědčen (a neselektivně mě to učí můj realtivně dlouhý život), že nevadí forma - že vadí obsah a zejména poznámka, k čemu že někde používají levou ruku.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

24. 4. 2010 9:13
Re: Nemluvte za nás.

Jistě Stará káro. Ovšem vše je relativní. S autorkou se někdo ztotožní a bohužel někdo se ztotožní věcně s onou uměleckou dvojicí. Je bohužel u nás zjevné, že když nevadí obsah, akceptuje se forma. Ta levá ruka mně nevadí a nevím komu by mohla vadit - z ní plyne, jakou ruku používá pravice. Jaký je v tom rozdíl. Mimochodem k pozdravu používají skauti levou ruku - od srdce. Víte Vy už jste se díval na upravený klip, odkud byla vystřihnuta rada těchto dvou osobností, aby volbu seniorů podmínili mladí svými návštěvami seniorů. Je mi líto, že takovouto formu zrovna Vy berete. Nesouhlasíme spolu často, ale nikdy jsem Vás neměl za primitiva.

Co se týče toho prožírání. Vězte, že mi bytostně vadí. Problémem je, že Vy a tzv. pravicoví voliči se domníváte, že na tom prožírání se česká politická pravice nikdy nepodílela - dle mého soudu podílela a podstatně. Vadí-li někomu prožírání jaksi selektivně, asi mu o to prožírání zas až tak nejde.

0 0
možnosti
H

honzahoff

23. 4. 2010 22:44
Pěkné, díky

Paráda, vidím to podobně. Karma R^ 

Jan Hoffmann, autor blogu http://janhoffmann.blog.idnes.cz

Můj starší (možná trochu naivní, ale ideově stále platný) článek, který trochu souvisí, je zde

http://honzahoff.sweb.cz/pravorodin.htm  

0 0
možnosti
PZ

Rájec

23. 4. 2010 22:26
re

Stejně tak si tam v případě dosazování mohu dosazovat leninský konsomol, svazáky všeho druhu, zemědělce a pracující inteligenci. Má to však omezení v tom, zda v klipu uvedené kategorie jsou skutečně libovolnými proměnnými. To že autor blogu evokuje plynové komory je ale v této souvislosti, je samo o sobě poněkud nevkusné. Antagonismus stáří a mládí je nesmysl. V 66 letech mě to nechává v klidu. Pubertální dilema stáří a mládí mám dávno za sebou.

0 0
možnosti
FP

František Pohřebný

23. 4. 2010 22:23
Proč proboha v nadpisu citujete Adolfa Eichmanna?

Libujete si jako Rath v nacistické ideologii?

0 0
možnosti

jarinka

23. 4. 2010 22:20
Skvělý článek.

Ještě dodatek. Kdo za socialismu žil, uznává, že měl hodně věcí dobrých, stačilo v nich pokračovat, ne je zatratit.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 4. 2010 22:55
Re: Skvělý článek.

Například (možná to, že nebylo při činosti levé ruky čím ji provádět).

0 0
možnosti
P

persona-non-grata

23. 4. 2010 22:06
Nadpis ala "Blesk a vulgární výrazy!

Čím jste lepší než ti, které kritizujete ?Rv

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

23. 4. 2010 22:18
Re: Nadpis ala "Blesk a vulgární výrazy!

Na to je jednoduchá odpověď. Přesvědčivou argumentací ve vlastním článku. Nadpis jest velmi výbušný - je ovšem jen otázkou zda plně neodpovídá dikci nejen dotčených mladých uměleckých osobností. Je ovšem možné chápat, že někteří to cítí jinak. Co je ale jisté autorka se nepotřebuje zašťiťovat pod svým fotem, že je mladý konzervativec a student politologie. U těch kteří tak činí, mám podezření, že jim to stačí pro vlastní dojem, že mají automaticky pravdu a tak poněkud ve vlastní argumentaci holt pokulhávají.

0 0
možnosti
PV

Pravda vyděsí!

23. 4. 2010 22:05
A k tomu nadpisu: "Kdy půjdou důchodci do plynu?"

Já pamatuji dobu, kdy KSČ (tedy dnešní Paroubkova KSČSSD) posílala důchodce do koncentráků, když chtěla jejich majetky. Tehdejší soudruzi Paroubkové tomu říkali "znárodňování" a "kolektivizace".

0 0
možnosti
RR

rezjir

24. 4. 2010 6:42
Re: A k tomu nadpisu: "Kdy půjdou důchodci do plynu?"

KSČ posílala dochodce do koncentráku? A kým tehdy tedy byli dnešní členové Konfederace politických vězňů?

0 0
možnosti
PZ

Rájec

23. 4. 2010 21:58
důchodce

Madam, asi nebudu mezi důchodci hvězdou intelektuálního nebe, ale uvedený videoklip se mě nijak nedotkl.  Naopak, připomíná mi  hrůznou stávající realitu bolševizace a odstrašující zkušenost se socialistickým režimem. Je dojemné, jakou péči máte o nás důchodce. Žádnou nenávist jsem v klipu nepostřehl.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

23. 4. 2010 22:08
Re: důchodce

Tak to jste slepej jako patrona. Celý klip se nese v duchu nacistické Goebelsovské ideologie, vyvolat nenávist mezi dvěma antagonismy - stářím a mládím. Dosaďte si za to stáří židy a budete v Německu roku 1938.[>-]

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 4. 2010 21:52
Ano

Moc hezky napsáno. :-)R^

0 0
možnosti
SN

kuča

23. 4. 2010 21:44
Paní autorko....

;-D;-D;-D    pěkné.....R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1901x
Studentka lékařské fakulty.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám