Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

coj@nato

25. 10. 2009 19:24
Možná to není jen neschopnost, ale ......

.....možná si jen účelově "natahují" práci.:-)

Proč něco vyřešit jednoduše, když to jde i složitě ?

Kdyby takové záležitosti řešili rychle a tak, jak by to mělo být, neměli by četní politici a státní úřednici najednou časem do čeho píchnout. Pak by se například muselo začít se snižováním stavu pracovníků ve státní správě a .........??? Co pak ?

0 0
možnosti

Saaayush

25. 10. 2009 18:51
...

Ahoj Dančo,

Přeju ti hodně štěstí u matury. Neboj, s Martinem to dáš úplně v pohodě. Když se to povedlo mně (z čtyřek z češtiny a ZSV byla u maturity dvojka z češtiny), ty to dáš levou zadní. Jinak ti dávám za pravdu, nejvíc se budou bouřit ti co maj v hlavě piliny. Ale s tím už nic nenaděláme. Teda já nic dělat nemusím a ty to neovlivníš.

0 0
možnosti

TheFlyingman

27. 9. 2009 5:27
Jednoduchost

Jenže právě jednoduchost státních maturit je jedním z problémů tohohle "geniálního" projektu MŠMT.

Dalším jsou dvě úrovně. Proboha proč musíme mít "lehkou" a "těžkou" maturitu?? Dnes si mnozí stěžují na nízkou úroveň maturitní zkoušky, ale tohle jí, mimo jiné, rozhodně nepřidá.

Proč musí mít každý maturitu? Nic proti učebním oborům nemám, klobouk dolů před kvalitními řemeslníky, já jsem na ruce levý, tak mi nezbývá než studovat, abych se uživil hlavou, ale proč musí mít kuchař/zedník/tesař/... maturitu? Pro svou práci ji potřebovat nebudou, od kuchaře chci, aby mě neotrávil, od zedníka, aby zeď byla dle nákresu, od tesaře, aby byl trám slušně opracovaný. A tohle jim maturita nezajistí, to musí umět i bez ní. A pokud ten člověk bude maturitu opravdu chtít, tak ať se na ní prostě naučí sami, když ten papír budou chtít. To se pak budou dělat i "lehké" a "těžké" státnice? "Lehké" a "těžké" verze obhajob bakalářských, magisterských a jiných prací?

0 0
možnosti

TheFlyingman

27. 9. 2009 5:33
Re: Jednoduchost

Dalším problémem je Cermat, které má zajišťovat testy - takových chyb se v testech jen tak nevidí, opravdu ne.

Bohužel, jak je již v článku napsáno, se v tomhle projektu utopilo a z okna vyházelo takových peněz, že nikdo nemá odvahu tenhle pokus odepsat, poučit se z něj a začít znovu! Jenže to by se také muselo ukázat na ty, co to v minulosti zeslonili, a do toho nikdo z našich "špiček" nepůjde, protože by se mohl namočit také :-/...

Proto říkám - státní maturitu ANO, ale statní maturitu tak, jak ji navrhuje a plánuje zavést MŠMT nyní zcela rozhodně NE!

(Maturoval jsem v roce 2006, studuji VŠ a s českým školstvím mě pojí silné pouto, proto se o něj zajímám a proto mě také tyto hokus pokusy velmi mrzí, už jen proto, že kdysi mělo české školství nějakou úroveň, nyní se snažíme kopírovat západní styly a kvalita celého systému jde do kytek, nehledě na trvalé poškození budoucích generací.)

0 0
možnosti

Lenka PT

26. 9. 2009 20:16
Ano,

státní maturity jsou lehčí, ale jen pro nás, studenty gymnázia. A jsou pro nás vlastně výhodné jen ty pokusné ročníky (docela se to odfiltruje),  však u nás se sepisovala petice na jejich zavedení, ale nic z toho. Nikdo se nás neptá, negymnazijních studentů je naprostá převaha. Co uděláme? Půjdeme demonstrovat za to, aby je zavedli? Jsem pro! ;-)

0 0
možnosti

augustin

26. 9. 2009 19:04
Moc pěkně

napsáno,ale podle odezvy zde to chápou jen ti starší,držím Vám palce konečně vidím že zde nepíší jen ti co si myslí že modrá je in!!R^R^R^V

0 0
možnosti

dominius

26. 9. 2009 18:39
dA

Mimochodem, pěkná galerie na dA, jen v tom linku ve vašem popisu máte překlep... myslíte http://danich01.deviantart.com/, že?

Můj blog zde je http://dominikkucera.blog.idnes.cz/ a galerie na dA zde: http://wries.deviantart.com/ :)

0 0
možnosti

Daniela Chobolová

26. 9. 2009 18:46
Re: dA

Díky za informaci o překlepu i za pochvalu mých obrázků, ale zpět k článku. Já neříkám, že navržený koncept je dobrý, říkám jenom, že je daleko jednodušší, že jsme vlastně odmítli možnost zjednodušit si život (alespoň v mém případě). Já bych tu maturitu brala všemi deseti, protože tak bych vlastně maturovala pouze ze dvou předmětů, nikoliv ze čtyř.

Taky máte pěknou galerii na dA. :)

0 0
možnosti

dominius

26. 9. 2009 18:36
Ano, právě!

"Copak nikomu nedošlo, že státní maturity jsou daleko jednodušší?"

Slečno Danielo, vy jste očividně nepochopila... právě ona jednoduchost byla a je jedním ze stále kritizovaných problémů! Maže totiž rozdíl mezi vyšší inteligencí studentů gymnázií a nižší inteligencí studentů například průmyslovek - doslova a upřímně, protože to tak prostě je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1901x
Studentka lékařské fakulty.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám